Wozdienstverlening

Voor gemeenten en belastingsamenwerkingen

Wozdienstverlening

Ik beantwoord de vragen die de WOZ voor gemeenten en belastingsamenwerkingen oproept. Hierbij verzorg ik de begeleiding tijdens het gehele proces, compleet van A tot Z. Concreet betekent dit dat alles vanaf het inmeten van een bouwtekening tot aan het taxatietechnisch afhandelen van bezwaarschriften onder mijn werkzaamheden valt, waarbij ik gemeenten en belastingsamenwerkingen ondersteunend van dienst ben.

Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ)

Wat houdt het in?

WOZ staat voor Wet Waardering Onroerende Zaken. Deze wet, aangenomen aan het eind van de jaren 1990, regelt de waardering van onroerend goed in Nederland, waarbij de WOZ-waarde de waarde van bijvoorbeeld woningen bepaalt. Deze waardebepaling, ook wel taxatie genoemd, wordt standaard uitgevoerd door de gemeente.
Tijdens de taxatie wordt er rekening gehouden met diverse factoren, waaronder de ligging van het huis, de onderhoudstoestand, het bouwjaar en het woonoppervlak. Ook wordt er gekeken naar vergelijkbare woningen en wat er al te koop staat of verkocht is.
Aan de hand van de WOZ-waarde wordt vervolgens de hoogte van belastingen en heffingen bepaald. Hiernaast wordt de WOZ-waarde voor drie verschillende soorten belasting gebruikt, te weten gemeentebelasting, waterschapsbelasting en als leidraad voor de belastingdienst in het algemeen.

Open en transparant

Gecertificeerd voor maximaal resultaat

Een WOZ-waardebepaling is in veel gevallen van toepassing en een zelfs een noodzaak, bijvoorbeeld wanneer nieuwe panden aangeschaft of gehuurd worden. Dit geldt voor alle onroerendgoed zaken in Nederland, waarbij koop of huur geen verschil maakt.
Echter is er geen one-size fits all van toepassing op WOZ-waardebepalingen, waardoor er vaak veel vragen zijn rondom de WOZ. Hierbij zijn er ook nog eens diverse procedures en processen van toepassing, waardoor een grondige en secure aanpak vereist is. Wozdienstverlening helpt gemeenten en belastingsamenwerkingen hierbij, waarbij de nodige certificaten (zoals de WOZ-medewerker en WOZ-Taxateur Woningen) in combinatie met opgedane ervaringen en expertise u van waardevolle dienst kunnen zijn. Ik voorzie uw project dan ook graag van een op maat gemaakt advies, waarbij ik allereerst de kwestie versimpel voor u en vervolgens uw vraag van een open en transparante oplossing voorzie.

Vrijblijvend contact opnemen

Mogelijkheden bespreken?

Mijn volledige dienstverlening gaat echt van A tot Z. Heeft u specifieke vragen over uw WOZ-waarde of behoefte aan een duidelijk en helder verhaal? Het is altijd mogelijk om contact met mij op te nemen. Ik kijk naar wat de mogelijkheden zijn en op welke manier Wozdienstverlening u hier ondersteuning in kan bieden. 

Ik ben telefonisch bereikbaar via 06-25412432, of u kunt ons mailen naar info@wozdienstverlening.nl.